HYPNOTERAPI V/ JONNA ERLANDSEN KLINIK LOTUS

Healing og hypnose mod depression

Mangel på lys i den mørke vintertid, kan for nogle give sig udslag i depression. Der er her tale om en fysisk relateret depression, da der i dette tilfælde produceres for meget melatonin og for lidt seritonin i hjernen. Denne depressionsart kalder vi vinterdepression.

Men i mange tilfælde er der ikke nogen påviselig grund til den opståede depression. Vi kender til, eller har hørt om total solformørkelse og er gjort bekendt med, at der ved dette fænomen bliver alt mere usynligt, som ellers var skarpt og synligt for os fra før solformørkelsen. På samme måde med dyb depression.

Derfor kan depression kaldes for mental solformørkelse, idet intet ydre behøver at have ændret sig fra før depressionen. Det kan bare ikke længere ses så klart af den deprimerede.

Tungsind, destruktive tanker og i særdeleshed selvdestruktive tanker, er kendetegnende for mennesker med dybe depressioner.

Depressioner varierer styrkemæssigt, alt efter hvert enkelt menneskes anskuelse af situationen. Varigheden kan strække sig fra uger til måneder og år.

Længerevarende depression er som oftest efterfulgt af skyldfølelse og frygt.

Frygttanker er selvforstærkende, idet den depressives tanker er forbundet med negativ forventning til fremtiden og til sig selv. “Jeg duer ikke – kan ikke – tør ikke!”
Passivitet – skyldfølelse over egen væren og formåen – vedligeholder depressionens tungsind.

Jo større depressionen forekommer, jo hurtigere er det i nogle tilfælde at hjælpe ved behandling, idet klienten opfatter det første fremskridt som “et lys i mørket”. Begynder derfor hurtigt at ænse de små detaljer som kærkomne livsbekræftelser, der før depressionen ellers var ubetydelige og selvfølgelige.

Jo længere den depressive har været “nede at vende”, jo større positiv livsanskuelse bagefter.

Udtalelse

Ked af det

Før hen gik jeg rundt og var ked af det hele tiden.

Jeg var bange for at tage op på skolen i frygt for at jeg ville græde. Og blev konstant frustreret over, at jeg ikke vidste hvorfor jeg var ked af det.

Behandlingerne har hjulpet mig – meget!
Jonnas ord har givet stof til eftertanke og jeg har følt en livsglæde som jeg ikke havde før.
Jeg er evigt taknemmelig og vil også fremover nyde mit liv og smile over hvordan jeg har det nu.
Sofie (Holstebro)

Læs flere udtalelser

Kontakt


Info

NLP-HYPNOSETERAPEUT OG HEALER
Jonna Irene Erlandsen​

Hartmannsvej 7
7500 Holstebro

Mobil: 40 20 41 49
Mail: hypnoseterapi@paradis.dk​
CVR: 13951780